facebook-domain-verification=4dgpqbcc9nmqv0mcpyznyhgkiisn6k

De voordelen van het gebruik van een airconditioning in het naseizoen.

Bij het woord airconditioning wordt er vaak als eerst gedacht aan het verkoelen van een huis of kantoor. Maar veel airco’s kunnen tegenwoordig ook ruimtes verwarmen. Zo is de airco niet alleen bruikbaar in de hete zomers, maar ook in de koude winters. Handig toch?

Een airco die een ruimte kan opwarmen en verkoelen wordt een split-unit aircosysteem genoemd. Het verwarmen van een ruimte heeft dan ook een andere werking dan bij het verkoelen van een ruimte. In dit proces wordt warme lucht naar binnen gezogen, wat de koelvloeistof in de airco verdampt. De gasvorming die hierdoor ontstaat, wordt afgevoerd naar een compressor, waar het gas wordt omgezet in warme lucht. Vervolgens wordt deze lucht weer de ruimte ingeblazen.

Omdat je op deze manier geen warmte opwekt, maar de warmte verplaatst, creëer je een efficiënte manier van verwarmen, wat een hoger rendement oplevert dan een cv-ketel. Dit maak het interessant om de airconditioning niet alleen in de zomer te gebruiken, maar ook in de winter, het voorjaar en het najaar. Het is namelijk goedkoper om te verwarmen met een airco dan met een cv-ketel.Een ander voordeel aan het gebruik van een airconditioning in het naseizoen is de snelheid van het verwarmen. Wanneer je het snel warm wilt krijgen en dus de kamer snel opgewarmd wilt hebben, is het slimmer om de airconditioning aan te zetten, een kamer is namelijk veel sneller op temperatuur dan met een traditionele CV-installatie.

Vragen over het verwarmen met airconditioning? Neem contact met ons op!

We gaan graag een uitdaging met jou aan!

Contact

.

Email

info@besemsinstallaties.nl

Locatie

Maastricht
KVK 81904819

Email

+31 432041083