facebook-domain-verification=4dgpqbcc9nmqv0mcpyznyhgkiisn6k

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een innovatieve en milieuvriendelijke oplossing voor het opwekken van groene energie. Duurzame energie is de toekomst en dat weten we bij Besems Installaties, want tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid en hernieuwbare energiebronnen. Zonnepanelen zijn een belangrijke stap richting een schoner milieu en lagere energiekosten.

Zonnepanelen

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen, of fotovoltaïsche panelen, zijn innovatieve systemen die zonne-energie kunnen omzetten in elektriciteit. Die elektriciteit kan dan weer gebruikt worden om een woning of pand te voorzien van elektriciteit, waardoor de energierekening verlaagd kan worden.

Zonnepanelen bestaan uit meerdere zonnecellen die zijn gemaakt van halfgeleidermaterialen, vaak is dit silicium. Zodra er zonlicht op de zonnecellen valt, wordt dit omgezet in gelijkstroom (DC). De gelijkstroom wordt dan weer door middel van een omvormer omgezet in wisselstroom (AC). De opgewekte energie kan vervolgens gebruikt worden om huishoudelijke apparaten of andere stroomverbruikers te voorzien van stroom. Het kan ook zo zijn dat de elektriciteit wordt teruggevoerd naar het elektriciteitsnet.

Zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen bieden veel voordelen, zowel voor particulieren als voor bedrijven. We zetten er een aantal op een rijtje:

 • Duurzame energiebron
  Zonne-energie is niet alleen hernieuwbaar, maar ook onuitputtelijk. Hierdoor is het een duurzame bron van elektriciteit. Zonne-energie draagt niet bij aan luchtvervuiling, broeikasgassen of de uitputting van natuurlijke hulpbronnen
 • Kosten besparen
  Ondanks dat de initiële investering van zonnepanelen hoog kan zijn, leiden zonnepanelen op lange termijn juist tot aanzienlijke besparingen op de energiekosten. Huiseigenaren kunnen hun energierekeningen verlagen of zelfs in aanmerking komen voor subsidies of belastingvoordelen. Ook bij bedrijven is er sprake van belastingvoordelen, subsidies en andere financiële stimulansen bij het installeren van zonnepanelen.
 • Onafhankelijkheid
  Met zonnepanelen bent u als huishouden minder afhankelijk van traditionele energiemaatschappijen, omdat u zelf uw eigen elektriciteit kunt opwekken. Hierdoor heeft u minder last van prijsschommelingen op de energiemarkt.
 • Beter voor het milieu
  Zonne-energie produceert geen schadelijke emissies en draagt juist bij aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Het helpt ons om minder CO2 uit te stoten en draagt bij aan een gezondere planeet.

Zonnepanelen

Zonnepanelen installeren

Nadat u uw zonnepanelen hebt laten installeren, kunt u al snel gebruik maken van de vele voordelen. Het is echter wel belangrijk om uw zonnepanelen goed te onderhouden, zodat zij hun waarde behouden en zo lang mogelijk meegaan. U kunt hierbij denken aan het schoonmaken van de zonnepanelen, maar ook ander onderhoud is belangrijk. Veel zonnepanelen hebben opties voor monitoring, zodat u ook in de gaten kunt houden hoe de panelen presteren. Zo kunt u in de gaten houden of onderhoud noodzakelijk kan zijn en kunt u langer genieten van alle voordelen.

Reviews

Deze mensen gingen jou voor!

Review

Jeroen Smeets

"Top Bedrijf! 3 airco's, 12 zonnepanelen en een nieuwe meterkast laten installeren door Besems installaties. Over alles dik tevreden! Net zoals het advies, de uitvoering en afspraken met Swen."

Sem

"Nauwkeurige installatie, vriendelijk personeel en uitstekende service. De airco functioneert perfect en overtreft mijn verwachtingen. Ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan vanwege hun professionaliteit en kwaliteit van het geleverde werk."

Sam Streckert

"Een echte aanrader!"

Leon Reinders

"Weer een airco laten plaatsen door Swen, super tevreden, professionele raad en super mooie afwerking van geplaatst product, alles schoon achtergelaten.
Top bedrijf een echte aanrader."

Robin Locht

"Besems Installaties levert kwaliteit voor een marktconforme prijs. Ook wordt er met de klant meegedacht om een geschikte oplossing te vinden en kan deze installateur snel langskomen om een airco te plaatsen. Dankzij dat laatste kunnen we nog deze zomer genieten van een koele slaapkamer."

Kim Slangen

"Na een prettige kennismaking met goede uitleg over de verschillende soorten airco's een afspraak gemaakt om te laten plaatsen. Op de dag van plaatsing netjes op tijd en werd er professioneel te werk gegaan. Achteraf ook alles netjes opgeruimd achtergelaten met een goede uitleg hoe de airco te bedienen. Al met al ontzettend Tevreden!"

Tess Hovens

"Ik ben zeer tevreden over de service van Besems Installaties. Van eerste contact, tot bezoek aan huis, tot de offerte en montage. Alles liep soepel, er werd mee gedacht over de beste oplossing en afspraken werden nagekomen. De monteurs waren professioneel en betrouwbaar. Ik heb mijn huissleutel meegegeven omdat ik weg moest en ‘s avonds was mijn huis netjes afgesloten.
Top mensen! Dank voor alles 🙂!"

Dennis Bakkers

"Storing in de keuken. Met Besems Installaties gebeld, probeerden zelfs eerst via de telefoon het probleem op te lossen. Toch een monteur diezelfde dag gestuurd en probleem binnen 2 uur verholpen. Tweede keer dat ik dit bedrijf heb ingeschakeld en twee keer zeer adequaat en professioneel geholpen. In een markt met veel sjoemelaars een absolute aanrader. Vijf sterren dik verdiend!"

Stefano Tumulero

"Na verbouwing heeft Besems installaties bij ons alle elektra vernieuwd, tweede meterkast geplaatst, alle wand en stopcontactdozen vernieuwd, airco geplaatst en een camera systeem gehangen. Werkt netjes en ruimt dagelijks alles op. After service is ook goed, na mankement in airco buitenunit is deze snel vervangen door een nieuwe"

Mart de Lange

"Betrouwbaar, vlotte en keurige afwerking. Prettig om mee samen te werken."

Tim Bovens

"Door dit bedrijf onze airco laten installeren. Er werd heel netjes gewerkt en goed meegedacht naar oplossingen om alles naar onze wensen te installeren. We zijn heel tevreden!"

Renate Vossen

"Heel erg tevreden over dit bedrijf.
Komt afspraken na en denkt met je mee.
Is heel secuur in zijn werk. Top werk en wij raden hem zeker aan !"

Monique Reinders

"Onlangs 3 airco’s laten plaatsen in huis! Zeer te spreken over de vakkundigheid! Super netjes gewerkt, goede prijs/kwaliteit verhouding, gezellig contact, betrouwbaar, snelle service en altijd op tijd! De airco’s hangen prachtig en zijn van uitstekende kwaliteit! Echt een aanrader! Bedankt mannen!!"

Max Janssen

"Zoek je een Electricien? Zoek niet verder, Besems Installaties is de beste! Gisteren in mijn meterkast een 3 fase schakelaar geplaatst. Wat een vakman!! Dank voor het werk Swen Besems. #vakman #betrouwbaar"

Ghislaine Loontjens

"Perfecte installatie!"

Veronique van der Leeuw

"Zeer tevreden..heeft verstand van zaken ..en gaat netjes en vakkundig te werk"

Ons werk

Projecten

WE GAAN GRAAG EEN UITDAGING MET JOU AAN!

Contact

.

Email

info@besemsinstallaties.nl

Locatie

President Roosenveltlaan 179D
6224CM Maastricht
KVK 81904819

Email

+31 432041083